Cryoterapia nopeuttaa myös stressistä toipumista

Formula 1 -kuljettajat joutuvat kovaan rasitukseen joka kerta kun he astuvat kilpa- auton ohjaamoon ankarasti. Formula 1 vaatii lajina sekä fyysistä että henkistä voimaa ja kestävyyttä sekä selkeää ja herpaantumatonta keskittymistä. Tässä lajissa ei ole tilaa keskinkertaiselle suorituskyvylle.

Kimi Räikkönen, joka tunnetaan myös nimellä Iceman, on esimerkki järkkymättömästä kontrollista stressaavissa tilanteissa, ja hän käyttää cryoterapiaa nopeuttaakseen palautumista lihasrasituksesta ja kivuista erityisesti alaselässä ja jaloissa, sekä rentouttaakseen niin mieltä kuin kehoakin.

Näin Kimi kertoo kokemuksistaan:

“F1-autolla ajaminen vaatii huippukuntoa niin henkisesti kuin fyysisestikin. Radasta ja olosuhteista riippuen lajin vaativuus vaihtelee melkoisesti, mutta tämä laji on useimmiten fyysisesti erittäin kova.

Käytän cryoterapiaa rasituksesta toipumiseen ja kivun lievittämiseen. Siitä on erityistä hyötyä kovan fyysisen harjoittelun tai kovan kisaviikonlopun jälkeen ja aina silloin kun tulee kipuja. Se on myös erittäin rentouttavaa.

Minulla ei ole erityistä hoitorutiinia, mutta kotona ollessani käytän CTN laitteita päivittäin. Avantouinti on myös hyvä ja minulla on myös kylmäallas kotona ja pidän molemmista, mutta kylmä vesi ei ole yhtä tehokasta kuin Cryoterapia. Aina kun mahdollista, käytän paikallista X°Cryoa myös kilpailuviikonloppuina.

Käytän CTN-laitteita, sillä luotan suomalaiseen teknologiaan ja osaamiseen, enkä halunnut ottaa tässä asiassa mitään riskejä.”

Löydä lähin huippukylmähoitola

Katso toimipisteemme

Blogista lisätietoa hoidoista

Tutustu blogiin