Jäätynyt olkapää oli vaivannut Maria jo vuodenpäivät. Katso videolta mitä huippukylmähoito paikallisena cryoterapiana saa aikaan.

Huippukylmähoito perustuu ihokudoksen nopeaan ja hallittuun jäähdytykseen. Hoito saa aikaan niin sanotun lämpöshokin, joka avaa elimistön oman apteekin. Hoito kiihdyttää elimistön omaa verenkiertoa, aineenvaihduntaa ja saa hoitavat hormonit parantamaan lämpöshokin saanutta aluetta.

Jäätyneeksi olkapääksi kutsutaan tilaa, jossa olkanivelen nivelkapseli paksuuntuu ja kiristyy.
Olkavarren liikelaajuus pienenee, käden nostaminen ylös saakka ei onnistu ja liikkeet tekevät kipeää.
Yleisemmistä kiertäjäkalvosimen vaivoista tila eroaa siinä, että kipu on yleensä laaja-alaisempaa, ei niinkään yhteen asentoon liittyvä vihlaisu.

Jäätynyt olkapää voi kehittyä esimerkiksi vamman jälkeisen pitkän kiputilan jälkeen tai halvauksen aiheuttaman pitkällisen liikevajauksen seurauksena. Leposärky on myös tyypillinen jäätyneen olkapään vaiva, särky on yleensä pahinta öisin.

Kierrettäessä olkavartta ulospäin tai nostettaessa sitä sivukautta ylös, voi tulla voimakkaita vihlaisuja. Kipu tuntuu erityisen voimakkaasti äkillisissä liikkeissä, varsinkin ääriasennoissa.

Myös olkanivelen sisäänkierto vaikeutuu, jolloin esimerkiksi selän raapiminen tai käden vieminen takataskuun ei onnistu ainakaan ilman voimakasta kivuntunnetta.

Huippukylmähoitoa kannattaa ehdottomasti kokeilla ja sitä kannattaa toistaa 3-5 kertaa, toistojen avulla saavutetaan usein pitkäaikaisemmat tulokset ja paranemisprosessi nopeutuu. Huippukylmähoidon lisäksi fysioterapeutti voi tilanteesta riippuen antaa fysioterapeuttisia harjoituksia, hieroa, venyttää tai tehdä kinesioteippaukset. Kivun kanssa ei kannata jäädä yksin, varaa heti aikasi lähimmästä XCryo Huippukylmähoitoja tarjoavasta hoitolasta.

Jaa tämä kirjoitus

Julkaistu: 29.4.2021Kategoriat: Lihas-ja nivelkipujenhoito, X*Cryo