Nopea toipuminen leikkauksesta huippukylmän avulla oli Janne Revolle iloinen yllätys.

Janne Repo oli kärsinyt nivelrikosta molemmissa polvissa. Nivelrustot olivat kuluneet loppuun rakenteellisen vian vuoksi ja tämä alkoi tuntua liikunnasta pitävän miehen arjessa. Tämän vuoksi Jannelle tehtiin vuoden 2018 aikana molempiin polviin nivelrikkoa korjaava leikkaus, eli osteotomia.

Leikkaus tehtiin keväällä 2018 ensin vasempaan jalkaan. Leikkauksen jälkeen Janne koki parantumisen hitaaksi ja turhauttavaksi. Haava ei meinannut millään umpeutua, turvotus kesti pitkään ja jalan toimintakyvyn palautumiseen meni useampi kuukausi.

Kun vasen jalka oli vihdoin parantunut, oli aika operoida oikea jalka syksyllä 2018. Jannea ei huvittanut kokea samaa hidasta palautumisprosessia leikkauksen jälkeen, joten hän päätti kokeilla huippukylmähoitoa.

Janne meni cryoterapiaan ensimmäisen kerran vain neljä päivää leikkauksen jälkeen. Tämän jälkeen hän kävi hoidossa lähes päivittäin. Janne kertoo, että huippukylmähoidon jälkeen haava lähti heti paranemaan, polven turvotus laski ja nivelen liikerata palautui huomattavasti nopeammin kuin ensimmäisen leikkauksen jälkeen. Myös kipulääkkeistä Janne pääsi eroon jo ensimmäisen viikon jälkeen, kun aiemmassa leikkauksessa hän joutui syömään niitä lähes kuukauden.

Jannen mukaan paraneminen ja palautuminen tapahtuivat toisella kertaa yksinkertaisesti paljon nopeammin. Kun ensimmäisen leikkauksen jälkeen meni useampi kuukausi, että jalka tuntui normaalilta, nyt toipumiseen meni vain pari kuukautta. Nopealla toipumisella oli myös merkittävä vaikutus hänen mielialaansa.

Jannen mukaan huippukylmähoidon hyödyt ovat kiistattomat. Hänelle tehtiin kaksi täysin identtistä leikkausta ja ainoa ero kahden toipumisjakson välillä oli toisella kerralla saatu huippukylmähoito. Hänen on vaikea uskoa, että nopeampi toipuminen olisi johtunut mistään muusta asiasta.

Nyt liikunta on Jannelle taas nautinto ja hän voi huoletta urheilla, kun polvet ovat kunnossa. Huippukylmähoidosta saadut hyödyt olivat Jannen mielestä niin selkeät, että hän suosittelee huippukylmähoitoa lämpimästi kaikille, jotka haluavat päästä nopeasti kuntoon ja takaisin normaaliin elämään. Lisäksi huippukylmähoidon saaminen on vaivatonta eikä hoito kestä kuin pari minuuttia kerrallaan.

Lue lisää huippukylmähoidon hyödyistä täältä ja varaa oma hoitosi!

Jaa tämä kirjoitus

Julkaistu: 13.4.2021Kategoriat: Lihas-ja nivelkipujenhoito