Palautuminen on olennainen osa treeniä, jos halutaan saada aikaan tuloksia.
Huippukylmähoito tehostaa palautumista ja lisää hyvää oloa.

Usein unohtuu, että palautuminen on yhtä tärkeä osa treeniä kuin itse harjoittelu. Mikäli palautuminen jää vajaaksi ja keho ei palaudu kunnolla, suorituskykymme ja vastustuskykymme laskevat. Tällöin harjoittelun tulokset jäävät saavuttamatta ja riskit ylikuormittumiseen kasvavat.

Uni ja riittävä ravinto ovat tärkeimmät tekijät palautumisessa treenin jälkeen. Mutta palautumista voidaan myös tehostaa. Huippukylmähoito, eli cryoterapia on tähän hyvä vaihtoehto.

Huippukylmähoidossa keho altistetaan noin –120-asteeseen parin minuutin ajaksi, jolloin ihokudos jäähdytetään halutulta alueelta. Hoito saa aikaan niin sanotun thermoshokin, joka lisää elimistön omaa verenkiertoa ja hyvänolon endorfiinien vapautumista. Kun kehon puolustusmekanismi aktivoidaan tällä tavoin, saadaan aikaan useita positiivisia terveysvaikutuksia.

Kimi Räikkönen Huippukylmähoidossa

”Käytän cryoterapiaa rasituksista toipumiseen ja kipujen lievittämiseen. Siitä on hyötyä etenkin kovan fyysisen harjoittelun tai kovan kisaviikonlopun jälkeen.”

Kimi Räikkönen

Treenin jälkeen huippukylmähoito onkin täydellinen palautumisen tehostaja

Huippukylmähoito muun muassa nopeuttaa lihasten palautumista, vähentää maitohappoja, lisää liikkuvuutta, helpottaa urheiluvammoja sekä nopeuttaa aineenvaihduntaa. Lisäksi huippukylmä auttaa stressiin ja unihäiriöihin, jotka osaltaan ovat myös tärkeitä tekijöitä palautumisen kannalta.

Cryoterapiaa on saatavana joko koko kehon huippukylmähoitona tai tietyn kehon alueen tai vamman paikallishoitona. Koko kehon CRYO°CABIN-huippukylmähoito on ihanteellisin nimenomaan suorituskyvyn maksimointiin ja palautumiseen treenin jälkeen. Sen sijaan paikalliskylmähoito X°CRYO soveltuu erityisesti liikkuvuuden lisäämiseen sekä tulehduksien ja turvotuksen lieventämiseen esimerkiksi polvissa, nilkoissa, ranteissa ja kyynärpäissä.

Kun haluat saada kaiken irti palautumisesta ja tehostaa urheilullista suorituskykyäsi, varaa oma huippukylmähoitosi täältä >

Jaa tämä kirjoitus

Julkaistu: 13.4.2021Kategoriat: Cryo*Cabiini, Urheilu ja cryoterapia, X*Cryo