Usein kysytyt kysymykset

Yleistä tietoa Cryoterapiasta

Hoidon aikainen lämpötila X°CRYO:ssa on noin –30 °C. X°CRYO- kasvomaskin hoitolämpötila on noin –30 °C. CRYO°CABIN-hoidon lämpötila vaihtelee –110 °C ja –130 °C välillä.

Cryoterapia on turvallista, kun sitä käytetään laitekohtaisten ohjeiden mukaisesti ja tarvittaessa terveydenhuollon ammattilaisen valvonnassa.

Cryoterapia on turvallista, kun noudatetaan laitekohtaisia ohjeita sekä suositeltuja lämpötiloja ja hoitoaikoja. On tärkeää kuivata iho ennen hoitoa. CRYO°CABIN-hoidoissa on käytettävä asianmukaisia suojajalkineita.

Voit saada tuloksia jo yhdestä cryoterapiahoidosta, mutta huippukylmähoito on tehokkainta silloin, kun sitä käytetään säännöllisesti. Jotkut urheilijat käyttävät cryoterapiaa jopa kahdesti päivässä. Toiset käyttävät cryoterapiaa päivittäin viikon ajan ja jatkavat sen jälkeen esimerkiksi kerran kuukaudessa.

Jos haluat käyttää cryoterapiaa osana toipumisprosessia vakavammasta vammasta, leikkauksesta tai ihon, nivelten tai muiden lääketieteellisten ongelmien hoitoon tai kärsit verenpaineesta tai sydänongelmista, tai jos olet raskaana, pyydä aina hoitavalta lääkäriltäsi lupa ennen cryoterapian kokeilemista tai käyttöä!

X°CRYO- ja CRYO°CABIN laitteiden käyttö

Cryoterapia toimii parhaiten, kun sitä käytetään puhtaalle ja kuivalle iholle. Vaatteita alusvaatteiden tai shortsien lisäksi ei suositella, mutta jalassa täytyy olla suojaavat jalkineet. Koruja, lävistyksiä tai muita metalliesineitä ei saa hoidon aikana olla.

Suojajalkineet sekä kuivat alusvaatteet tai shortsit.

Pää on aina kabiinin reunan yläpuolella, ja halutessaan voi myös pitää käsiä kabiinin yläpuolella huonelämpötilassa. Pienet korvakorut ovat OK, mutta kaulakorut, nilkkarannekkeet, navan lävistykset, kellot jne. on otettava pois hoidon ajaksi.

Laitteet on esiohjelmoitu turvallisilla aika- ja hoitoasetuksilla. Suositeltua hoidon enimmäiskestoa ei saa ylittää, eikä sillä saavuteta lisäetuja.

Sopiva lämpötila säätyy automaattisesti, kun valitset haluamasi hoito-ohjelman laitteen kosketusnäytöstä.

Laitteen mukana toimitetaan pikaopas suositelluilla ohjelmilla. Jos käytät laitetta fysioterapiaan tai vammasta tai leikkauksesta toipumiseen, noudata terveydenhuollon ammattilaisen ohjeita.

Cryomaski on X°CRYO-laitteen yksi irrotettavista vaihtopäistä. Se toimii puhaltamalla huippukylmää ilmaa maskin sisäpuolella olevien virtausaukkojen kautta koko kasvojen alueelle. Voit pitää maskia mukavalla etäisyydellä kasvoista haluamasi vaikutuksen saavuttamiseksi. Älä paina maskia ihoa vasten.

Vaihtopäät suuntaavat kylmän ilman suoraan hoidettavalle alueelle, esimerkiksi polveen tai kyynärpäähän, olkapäähän, lonkkaan tai ranteeseen.

X°CRYO soveltuu ihon, nivelten ja lihasten paikalliseen hoitoon eri puolille kehoa. Laitteessa on useita vaihtopäitä, jotka mahdollistavat kunkin alueen tehokkaan käsittelyn.

Kyllä, X°CRYO-hoidon aikana voi nostaa vaihtopään heti iholtasi, jos tunnet epämukavuutta. Voit myös siirtää vaihtopäätä hoidon aikana, jos haluat jäähdyttää esimerkiksi hoidettavan nivelen molemmilta puolilta.

Kabiinia on saatavana kolmea eri kokoa: Standard, XL ja Slim. Automaattisesti säätyvä korkeus helpottaa kabiiniin menoa ja sieltä poistumista. Hoidon aikana pää on aina kabiinin reunan yläpuolella ja hengitettävä ilma on huoneenlämpöistä.

CRYO°CABIN – laitemallit and mitat:

Standardi

Pituus132 cm | Leveys88 cm | Korkeus259 cm

Paino300kg

XL (suunniteltu ammattiurheilijoille)

Pituus 132 cm | Leveys 88 cm | Korkeus 259 cm

​Paino 300kg

Slim

Pituus139 cm | Leveys91 | Korkeus265 cm

Paino300 kg

Huolto

X°CRYO-laitteen takana olevasta vihreästä päävirtakytkimestä.

X°CRYO-laitteen sisälle kertyy jonkin verran kondenssivettä sille varattuun säiliöön. Tämä vesi haihtuu yleensä automaattisesti, mutta jos laite on hyvin aktiivisessa käytössä ja ilmankosteus on korkea, laite on varustettu poistoletkulla ja hanalla, joita voidaan käyttää ylimääräisen kondenssiveden tyhjentämiseen. Poistoputki kiinnittyy laitteen etuosan alareunassa olevaan suuttimeen.

X°CRYO-laite toimii normaalilla verkkovirralla.

X°CRYO:n toimintaperiaate perustuu jäähdytetyn ilman suureen tilavuuteen ja virtausnopeuteen. Ilma jäähdytetään sähkötoimisella kylmäkoneistolla.

CRYO°CABIN jäähdytetään nestemäisen typen avulla.

CRYO°CABIN käyttää nestemäistä typpeä ja patentoitua Active Vortex Circulation™ -kylmäntuottoyksikköä, mikä mahdollistaa tehokkaan ja turvallisen jäähdytyksen.

CRYO°CABIN on asennettava tilaan, joka on riittävän korkea ja tilava ja jonne on helppo pääsy, ilmanvaihtokanava (100mm) suoraan ulos, eikä portaita ulkotilan ja huoneen välillä. Suositeltava asennustilan vähimmäispinta-ala 3 x 4 m ja vapaa korkeus vähintään 2,65 m.

Missä voin kokeilla tai miten voin hankkia laitteen?

Lisätietoja koekäytöstä ja tilaamisesta löytyy Myynti ja tuki -osiossa.

Ota meihin yhteyttä, niin neuvomme sinulle lähimmän palveluntarjoajan.

Kerromme mielellämme lisää!

Ota yhteyttä